Kókuszgolyó, mert nasizni jó!

Betűleveses kókuszgolyót gyártottam, majdnem így csináltam, csak éppen nem minden akadt itthon, úgyhogy variáltam. Ebből a receptből nálam ez lett:

10 evőkanál zabpehely

2 teáskanál Holland kakaó

2 teáskanál eritrit (ezt elnéztem, evőkanálnyi mennyiség tényleg kell bele)

5 cl kókusztej

2 teáskanál málnadzsem

késhegynyi fahéj

némi gyömbér

kókuszreszelék a hempergetéshez

Úgy az igazi, ha miután összekevertük a hozzávalókat, hagyjuk egy picit állni (mondjuk úgy félórát-órát) és kezdjük csak el a begolyózást. Könnyebb is vele dolgozni, mert a zab beszívja a nedvességet és finomabb is lesz.

IMG_20141009_210844

Finom lett, bár éjjel ugrott be, hogy mi hiányzott nekem belőle az otthoni ízekhez képest. Anyu mindig meggylével (mármint amit ő tett el magozva és eszméletlen finom a meggyes sütikben) ízesítette, ez hiányzott belőle nekem is, úgyhogy legközelebb lehet, hogy én is így fogom csinálni. De amúgy szerintem finom lett. Ebből a mennyiségből a képen látható 12 golyó plusz egy másfél golyónyi méretű “munkadíj” volt, amit megettem.