5 dolog, amiért jó Pilates oktatónak lenni

5 dolog, amiért jó Pilates oktatónak lenni

A minap írtam egy szösszenetet az oktatóképzős oldalunkra, gondoltam, megosztom veletek is. Timi rövid, de lényegretörő felvezetésével együtt.

Nem lehetetlen pilates gyakorlóból Pilates oktatóvá válni. Ajánlom figyelmetekbe ezt az összefoglalót, hátha kedvet kaptok!


1. A Pilates lehet több, mint hobbi

Gondolkodtál már azon, hogy milyen is lehet, ha úgy igazán, szívből szereted a munkádat? Ha szereted a Pilatest, szeretsz tanítani, szeretsz emberek közt lenni, segíteni másokon, érdemes elgondolkodni azon, hogy a Pilates oktatása is a karriered része legyen. Teljesen kockázatmentesen, eleinte heti pár órában a szokásos munka mellett, majd pedig ha teljesen beleszeretsz, folyamatosan növelve az óraszámodat, akár főállású oktató is lehetsz. És a legkényelmesebb ruhákban töltheted a munkanapjaidat. 

2. Kizökkensz az irodai környezetből

Ha már unod, hogy egész nap ülésre vagy kényszerítve és alig várod, hogy vége legyen a napnak és rohanhass edzésre vagy haza, ha eleged van abból, hogy folyton emlékeztetni kell magadat arra, hogy legalább a szomszéd irodáig sétálj el, hogy átmozgasd kicsit magad, akkor szólok, hogy Pilatesoktatás közben egészen biztosan nem leszel a székhez kötözve. Lehet, sőt esélyes, hogy oktatóként nem fogod a teljes órát végigcsinálni, de garantáltan mozgásban leszel, ahogy egyik vendégtől a másikig sétálsz, hogy ellenőrizd a helyes testtartást és korrigáld őket, ahol szükséges.
Arról nem is beszélve, hogy a Pilates órákra különböző háttérből érkező, különböző foglalkozású emberek kedvelik, így a Pilatesnek köszönhetően olyan emberekkel futhatsz össze, akikkel enélkül talán soha nem adódott volna lehetőséged. 

3. Segíthetsz másokon

Pilatesre sokszor jönnek olyanok, akik ilyen-olyan fájdalommal küzdenek, derékfájás, csípőfájdalom, görcsös vállak az irodai munka már-már mindenkinél tapasztalható mellékhatásai. Lehet, hogy már szinte hozzászoktunk a fájdalomhoz, de nincs is annál jobb dolog, mint amikor a mindennapos fájdalom elillan. Ezt tudod adni a vendégeknek a Pilatesszel, egy fájdalommentesebb, kényelmesebb életet. Ez azért jó kis sikerélményt ad, nem?

4. Kielégítheted tudásvágyadat

Az oktatóképzés során rengeteg témát érintünk majd, de mindig lesz olyan vendég, aki extra problélmával érkezik, aminek muszáj lesz utánaolvasnod, tanácsot kérni tapasztaltabb oktatóktól. Egyszer csak rájössz, hogy minden egyes nap újat tanulsz és egyre többet tudsz.

5. Rugalmas időbeosztásod lehet

Ugyan nem fenékig tejfel az élet Pilates oktatóként sem, mert a legnépszerűbb időpontok az óratartásra azok, amikor más végzett a munkával, azaz estébe nyúlnak az órák, de éppen ezért jól összehozható más munkával is, eldöntheted, melyik estéket töltöd otthon, melyiket pedig munkával. A nap közepén, amikor a hivatalokban a legrövidebb a várakozási idő, általában nincsenek órák, így sokkal gyorsabban elintézheted a mindennapos ügyeket. Ráadásul, ha esetleg baba után szeretnél visszatérni a munkaerőpiacra, nem kell rögtön a semmi és a heti 40-50 óra között választanod, heti pár órával kezdve fokozatosan belevetheted magad a munkába.

Ha úgy gondolod, ezek közül akár egy is telitalálat nálad, Pilatesezz szorgosan és gyere el megtanulni az oktatás csínját-bínját!