Pilates Oktatóképzés - másképp

A Pilates Másképp Oktatóképzésről

A Pilates Másképp Oktatóképzésről

Az elmúlt pár hónapban eléggé központi szerepet kapott nálam a Pilates. És már hallom is az egyik szóviccrajongó barátomat, ahogy mondja, “ééééértitek, központi”, merthogy a Pilatesen is mindig a központunkból dolgozunk. Nade most úgy csinálok, mintha nem ez jutott volna eszembe, hanem inkább tartok egy kis mesedélutánt, hogy hogy is alakult az élet az utóbbi időben.

Előzmény

helyszín: anyuék nappalija, karácsonyfa csillog-villog, papír a kézben és tervezgetek

időpont: 2011. december

Minden évben karácsony és újév között leülök és eltervezem a következő évet, hogy miket szeretnék megvalósítani, milyen céljaim vannak. Ugyan utálom a történelmet, de van, ami megragadt bennem, például az ötéves terv fogalma. Nem minden évben alakítom a terveimet úgy, hogy öt teljes év benne legyen, de 2011-ben elég nagy változások voltak az életemben, ezért akkor ott ötéves tervet írtam. Azt is leírtam, hogy öt éven belül oktatóképzést szeretnék tartani. Ez volt az én nagy vágyam, terveim kicsúcsosodásra. 

Az élet közbeszólt sajnos és a terveken módosítani kellett, mindig csak halogattam ezeket a terveimet, de aztán januárban Timi egyszercsak nekem szegezte a kérdést, hogy nem szeretnénk-e közösen megcsinálni egy Pilates oktatóképzést. Én beleképzeltem a mondatába azt is, hogy “hamár egyszer úgyis mindketten ezt akarjuk”. Mert én így éreztem, hogy mindketten nagyon akarjuk, csak az idő az ellenségünk. De együtt minden könnyebb. És pont Timivel, akivel szakmailag nagyon egy hullámhosszon vagyunk, azonos alapokról indultunk, ugyanazokat a képzéseket utáltuk és ugyanazokat kedveltük, a Pilatesből is spontánvéletlenül ugyanazokat a gyakorlatokat válogattuk ki kedvenccé. És én abban a pillanatban, amikor ezt a döntést meghoztuk, hogy belevágunk, én nagyon boldog lettem :)

Úgyhogy csak egy icipici csúszással, de megvalósulni látszanak a tervek.

Lelkesen készülődtem, azt hittem, tökéletes titkolózásban, de talán mégsem, mert ilyen üzenetet is kaptam, amikor az oktatóképzés léte publikus lett:

Azért az extra háttérmunka rész még mindig nem ért véget, mert a szupi nyomtatható jegyzetekkel ugyan készen vagyunk, közösen adtuk bele a tudást, Timi széppé is varázsolta a jegyzetet, most pedig… á, most pedig épp próbálkozom, hogy kellően csábos legyen a preneztáció, ami majd az anatómia órán a diákok elé kerül. Izgalmas minden perc :)

Miért is lesz jó ez a Pilates oktatóképzés?

  • mert a klasszikus Pilates gyakorlatokat egy modern szemlélet keretei közt vesszük át és egésztjük ki azokat
  • a legjobb klasszikus Pilates gyakorlatokat tanítjuk meg (65 db), pontos instukciókkal arra vonatkozólag is, hogy vajon gerincproblémák esetén melyik mehet, melyik módosítva és mit hagyjunk ki
  • részletes anatómia ismeretekkel alapozzuk meg az egészet (ezért is küzdök épp a prezentáció felturbózásával)
  • nem csak végigvesszük a gyakorlatok listáját, hanem alaposan begyakoroljuk azokat, hogyan kell órát tartani, hogyan kell instruálni egy-egy feladatot, igyekszünk gyakorlati tudást biztosítani
  • EXTRA: csak nálunk megtanulható a Pilates mint core tréning koncepció
  • különös hangsúlyt kapnak a speciális célcsoportok: gerincproblémások, kismamák, szülés utáni időszakban visszatérő vendégek

Én már határozottan izgatott vagyok és várom az első képzést :) Addig pedig csak szegény barátaimat sajnálom, hogy hallgathatják, hogy “képzeld, képzeld” felkiáltással beszámolok nekik minden lezárult fejezetről, elkészült preneztációról vagy lefixált időpontról :)

Részletek az oktatóképzésről:

Pilates Másképp Oktatóképzés  – itt lehet feliratkozni arra is, hogy a következő tanfolyami időpontokról értesítsünk, ha a mostani épp nem jó vagy még bizonytalankodtok. Sőt, elárulom, hogy már egy egynapos kiegészítő tanfolyamot is tervbe vettünk ;)