Máté Noémi - bemutatkozás

Bemutatkozás

Szeretettel köszöntelek weboldalamon, nagyon örülök, hogy itt vagy velem.


BEMUTATKOZOM, HOGY TUDD, MIKOR MIBEN SZÁMÍTHATSZ RÁM

Máté Noémi vagyok, gerincproblémáid, szülés előtti és utáni problémáid testi és lelki megoldója!

20150201_portfolio_Noemi_0299 mini

Néhány gondolat magamról, és utána CSAK RÓLAD LESZ SZÓ!

2011 óta foglalkozom aktívan gerincproblémák mozgásos, tornai úton történő megoldásával. Hiszem, hogy az egyik legfontosabb szervünk a gerinc, hiszen nem csak tartást ad testünknek, de legtöbb problémánk, gondunk, betegségünk kiindulási pontja lehet: ha nem tartjuk karban, ha nem vigyázunk rá tornával, edzéssel, mozgással, akkor bizony nagyon meg tud sérülni.

Tanulmányaim és munkám során egyre több édesanyával, kismamával találkoztam, és azt tapasztaltam, hogy ők azok, akik gerince kifejezetten nagy terhelésnek van kitéve. Ők azok, akik mindent intéznek: dolgoznak, rohannak, bevásárolnak, főznek, takarítanak, gyerekekkel vannak otthon, és még sorolhatnám – mind-mind a gerincet iszonyatosan megterhelő tevékenység.

Ekkor döntöttem úgy, hogy az ÉDESANYÁK, KISMAMÁK gerincre összpontosító tornáival, edzésével fogok foglalkozni. 2014 óta pedig kiemelt figyelemmel tekintek a szülés utáni regenerációra! Nagyon fontosnak tartom, hogy szülés után ne azonnal az alakunk formálásával foglalkozzunk, hanem önmagunk, a lelkünk, a testünk helyreállítását kezdjük el .

Mivel minden nő, édesanya, kismama más és más, így fontosnak tartottam minden olyan tudást beépíteni az edzésterveimbe, gerinctréningjeimbe, melyek megoldást nyújtanak a mindennapos megterhelő mozgásból fakadó kellemetlen tünetekre, fájdalmakra, problémákra.

Különböző típusú órákat tartok a gerincvédelem jegyében, úgy mint preventív gerinctréning, Pilates, BodyBalance, de emelett a hagyományos, ún. kondi-típusú edzésekbe, személyi edzéseimbe is beépítem gerincbarát szemléletemet.

Fontosnak tartom, hogy minden nőnek, édesanyának, kismamának, aki hozzám fordul kérdéssel – legyen az gerincbarát edzés, ülőmunka miatti gerincfájdalom, esetleg szülés utáni alakformálás – naprakész választ tudjak adni, így én is folyamatosan részt veszek edzéssel, egészséggel kapcsolatos workshopokon, úgy mint anatómia, Kinesio-tape, Aviva-módszer, szülés utáni torna, táplálkozással kapcsolatos továbbképzések, lelki egészséget érintő workshopok.

Óráim, edzésterveim, gerinctéringjeim központi eleme a gerinc védelme, a gerincbarát szemlélet, ami azt jelenti, hogy csak és kizárólag olyan mozdulatokat, gyakorlatsorokat, mozgásformákat alkalmazok, melyek óvják, védik megterhelt, fáradt GERINCEDET! Nálam nem lesz hirtelen mozdulat, megerőltető ugra-bugra, nem célom, hogy hamar lefogyj, vagy átalakulj. Nekem célom az, hogy a mindennapok része legyen a TE ÉLETEDBEN a GERINCBARÁT TORNA.

Hiszem, hogy minden mozgásforma módosítható, átalakítható GERINCBARÁT MÓDON!

Ha TE is szeretnél úgy tornázni, hogy közben vigyázol a GERINCEDRE, válaszd ki, miben segíthetek NEKED:

  • Pilates, ha picit intenzívebb mozgásra van igényed gerincbarát módon…
  • Gerinctréning, ha már fáj a derekad, és nem szeretnéd jobban terhelni…
  • Egészséges alakformálás, ha szeretnél a gerincedet kímélve formázni a tested és a lelked…

“A szépség a szép testtartással kezdődik.”


Végzettségeim listáját itt tudod meglesni, mindezek segítettek GERINCBARÁT és szülés utáni edzés-kompatiblis mozgásformáim kialakításában:

2018 – Barre – Josie McKenlay

2018 – Post-natal Pilates – Josie McKenlay (szülés utáni Pilates)

2016 – Core-stabilizáció – Almásy Mozgásakadémia

2016 – Advanced Post Natal Assessment & Core Restore – Burrell Education (szülés utáni torna, medencefenék erősítés, hasizomregenerálás és táplálkozás)

2016 – Training New Moms – Jessie Mundell (szülés utáni torna a személyi edzésben)

2015 – Kinesio Tape kismamáknak – Oriolus-Med

2015 – Holisztikus táplálkozási tanácsadó – AFPA

2014 – Életmód és táplálkozási tanácsadó – Weider Professional

2014 – Kinesio Tape – Oriolus-Med

2014 – LoveYourBelly – Bagyinka Tímea – hasizomtréning a szétnyílt hasizom ellen

2013 – Labdás Pilates – Dávid Enikő Pilates Oktatóképzés

2013 – Aviva oktató – Tóth Lívia

2013 – Gerinctréning kismamáknak – Almásy Csilla Gerinckoncepció

2012 – Pilates oktató – Dávid Enikő Pilates Oktatókéopzés

2012 – Gerincterápia jógával I. – Bene Máté Gerincszervíz

2011 – Dinamikusjóga-oktató – Almásy Csilla Gerinckoncepció

2011 – Preventív gerinctréner – Almásy Csilla Gerinckoncepció

2011 – Sportedző – Fitness Company

Ezen felül rendszeresen részt veszek edzéssel, egészséggel kapcsolatos workshopokon: anatómia, Kinesio tape, Aviva módszer, női egészség, szülés utáni torna, táplálkozással kapcsolatos egy-egy napos továbbképzések


MÁSOK SZERINT

Vannak páran, akik kipróbálták már a tornáimat és írtak is róla a blogjukon (vagy csak nekem e-mailben, dehát azt mégsem tehetem ki ide :D), olvassátok szeretettel, miket írtak!

“KIPRÓBÁLTUK ROVAT”

Gabi, a Frankfurti Mesék Blog írója a babablogján írt arról, hogy milyen is velem tornázni. Bónuszként babástól tornázott: Baba-mama torna

Évi, az Anyu tervez blog írója kipróbálta a gerinctréning videómat és egy az élményeit össze is kötötte egy “derékfájás kisokossal” is: Hello baby! – Viszlát derék!?

“Napi Kincsek Tárháza” Eszter kipróbálta a gerinctréning videóimat: Szebb tartás, erősebb hátizmok és mosolygósabb napok várnak rád

A Vaslédi kipróbálta a LoveYourBellyt nálam: LoveYourBelly

AnyaBlogol Niki lelkesen csinálja a Farizomformáló programomat. 

ÉN MÁSHOL, MÁSOK BLOGJÁN:

160gramm blog: Pilates és túlsúly

TriplAnya arról kérdezett, mizu a Pilatesszel szülés után: Gyógyír a hátamnak – Pilates szülés után

dr. Andrási “Mindenmentes” Nóri interjút készített velem: Mozogjunk Noémivel! – inzulinrezisztenciával, otthon, anyaként

The Puur Zita készített velem interjút: Interjú Máté Noémivel – IR, mióma, ételérzékenység és életöröm

dr. Andrási “Mindenmentes” Nóri kedvéért írtam kicsit az IR-kompatibilis edzésről: Mozogni jó, mozogni kell!