Ezt jelenti a Pilates – nem nekem, hanem nektek!

Ezt jelenti a Pilates – nem nekem, hanem nektek!

Masszívan kíváncsi természet vagyok, van, hogy ezt ügyesen titkolom, mert udvariasságból nem kérdezek, nem akarom, hogy mások vallatásnak érezzék a kérdéseimet. De van, amiben mindenéle szégyellősség nélkül kérdezek. Például facebookon is megkérdeztelek titeket, hogy kinek mi jut eszébe először a Pilatesről. Öröm volt olvasni a válaszokat. Sok mindent írtatok, ami nekem is eszembe juthatott volna, lehet, pár évvel ezelőtt pont ezt mondtam volna én is, de már annyi ideje része az életemnek a Pilates, hogy el is felejetettem az első érzéseket. Például, hogy amikor száz évvel ezelőtt ki voltam borulva és meg kellett fogalmaznom, hogy mi a”menekülési útvonalam”, akkor az fogalmazódott meg bennem, hogy nekem bizony az egyik Pilates óra a happy place-em.

Ti ezeket a szavakat használtátok a Pilatesre:

word-cloud

A hét elején az egyik barátnőm világított rá a lényegre, amikor megemlítette, hogy sales-esek közt van egy mondás, hogy “a termék túl jó ismerete megnehezíti annak eladását” és azt hiszem, nálam is ez a helyzet. Én azt mondom, a Pilates azért jó, mert ezmegaz a fájdalom elmúlik tőle, hogy úgy lehet edzeni, hogy nem kell ugrálni, hogy koreográfiafóbiásoknak is kiváló ezdésprogram és akárki elkezdheti, mindenféle sportnak tökéletes kiegészítője, mert testtudatra nevel és még levegőt venni is megtanít. Ez mind-mind igaz, de talán már túl tudományos. Elfelejtettem, hogy pont ennyire fontos az is, hogy a lelkünkre hogyan hat, tényleg azt érzi az ember, hogy egyensúlyga kerül, megcsapja a tökéletes harmónia érzése az órákon, hogy egy teljes ellazulás kerít hatalmába egy-egy jobban sikerült óra után. Szóval ti írtatok, ugyanúgy igaz és jó emlékezni arra, hogy mi minden egyébhez, érzelmi, fizikai pluszhoz juttat ez a mozgásforma :)

Köszönöm, hogy leírtátok és emlékeztettetek engem, sőt, egymást is az extrákra :)

Ha már itt tartunk, csak csendben megemlítem, hogy már otthon is pilatesezhettek velem.

20 perc Pilates
4×60 perc Pilates
Ha szeretnéd kipróbálni, milyen a Noémi féle gerinc-simogatás egy 25 perces gerinctréning, Pilates és stretching mixben, kattints ide, iratkozz fel hírlevelemre és már kezdődhet is a mozgás!