Karácsonyi ízek: kókuszgolyó alternatívák

Karácsonyi ízek: kókuszgolyó alternatívák

A hétvégén “nyaralni voltam” (nekem minden nyaralás, amikor nem itthon vagyok, hanem elutazunk bárhova), ami különösen viccesre sikerült. Azért is, mert péntek este összegyűjtöttem, linkelgettem ezt a bejegyzést, majd félbehagytam, hogy majd hétfőn befejezem, mert már nem volt időm értelmeset írni hozzá. Ehhez képest az egész hétvége alatt kókuszgolyó lázban égtem.

mate-noemi-nyaral
olyan hőség volt, hogy ilyen fák közt autózhattunk

Az a helyzet, hogy hetek óta nagyon kívántam már a kókuszgolyót, de addig sem jutottam el, hogy csak néhány golyót elkészítsek. És a kis kiruccanásunkon a svédasztalos vacsora része volt a kókuszgolyó is. Persze végigizgultam az egész vacsorát, hogy vajon marad-e még kókuszgolyó, mire eljutunk a desszertig, de mázlim volt.  Ráadásul finom is volt. Narancsos-nagyonkakaós volt, pont jó méretű, amilyenre mi szoktuk otthon összegombócozni. Persze röhögtem is magamon, hogy a puccoshoteles hétvégéből (ajándékba kaptuk a hétvégét, olyan helyen voltunk, amit szerintem sosem fizetnénk ki magunktól) a legmaradandóbb élmény a kókuszgolyó volt. Jó, persze túlzok, mert a wellness részleg is jó volt és a kertben rohangáló kis muflon is elég menő volt, nadehát a kókuszgolyó <3

Úgyhogy legyen nektek is kókuszgolyós élményekben gazdag napotok, mutatom, mi az, ami kókuszgolyó, ami majdnem hagyományos, ami tök más, ami csak formájában emlékeztet a kókuszgolyóra, de ilyenkor úgyis mindig mindenki majd’ begolyózik már, úgyhogy tökéletes lesz mára ez a pár ötlet szerintem :)

Nálunk a kókuszgolyó nem is igazán karácsonyi süti, inkább “két ünnep közt” szoktuk elkészíteni, szilveszterre pedig bárhova is mentünk vendégségbe, kókuszgolyót tuti vittünk. Anyu egy hatalmas tálban összegyúrta, benne volt a jó kis meggybefőtt savanykás leve, folyamatosan felszólított minket, hogy kóstolgassuk, jó-e már. Öcsémmel pedig begolyóztunk teljesen és  görgettük, görgettük a golyókat. Ha nem sikerült egyforma méretűre, akkor azt _sajnos_ azonnal meg kellett enni. Nincs mit tenni ilyen esetben szerintem.

 

VeroniCook: Sárgarépa-vörösáfonya golyók

amit tud: vegán (tejmentes, tojásmentes), gluténmentes (ha a zab gm)

kokuszgolyo-veronicook

 

Miss Green: Kókuszgolyó mogyoróval

amit tud: vegán (tejmentes, tojásmentes), gluténmentes

kokuszgolyo-missgreen

 

Mégmentesebb: Kókuszos-kakaós banángolyó

amit tud: vegán (tejmentes, tojásmentes), gluténmentes, cukormentes

kokuszgolyo-megmentesebb

 

The Puur: Mindemnetes vitaminbomba

amit tud: vegán (tejmentes, tojásmentes), gluténmentes

kokuszgolyo-the-puur

 

Vöröskaktusz diétázik: Répás kókuszgolyó 

amit tud: cukormentes, gluténmentes, vegán (tejmentes, tojásmentes)

kokuszgolyo-voroskaktusz

 

Noémi: Kókuszgolyó

amit tud: vegán (tejmentes, tojásmentes), gluténmentes (ha a zab gm)

kokuszgolyo-noemi