Plank kihívás 0. nap

Plank kihívás 0. nap

Újra itt van, újra itt van, újra itt van a nagy csapat! 

Remélem, más is van itt, aki olyan időben volt tini, mint én és számára is felejthetetlen ez a szám és az “újra” szóról szintén erre asszociál :)

Nade a lényeg, hogy újra itt vagyok egy kis plankes kihívással (esemény is van ám hozzá, ahol minden nap frissítem a feladatokat), kicsit hasonló, mégis kicsit más, mint a korábbiak. Volt olyan kihívás, ahol az időre mentünk, kinek megy tovább, de aztán sokat tanultam és rájöttem, hogy a testnek marhára nincs szüksége a hosszú-hosszú ideig kitartott plankekre. Aztán jött az, amikor minél változatosabban kellett plankelni mindenfelé.

Most pedig jön egy kis bölcsészes plank kihívás. Pilatesen van pár gyakorlat, amit “keretes szerkezetben” szoktunk végezni, a lányok nem mindig boldogok, de legalább már tudják, hogy meddig kell kibírni. A keretes szerkezet azt jelenti, hogy A gyakorlatot elvégezzük, szünet nélkül folytatjuk B gyakorlattal, majd visszatérünk az A gyakorlathoz. Ez lesz most is.

Az “A” gyakorlat egy plankvariáció lesz, a “B” gyakorlat pedig valamilyen könnyített fekvőtámasz (oké, szabályos nevén karhajlítás), majd ismét visszatérünk a plankhez. Tehát mondjuk tíz térdhúzásos plank, utána 5 karhajlítás kanapé szélén támaszkodva, majd újabb tíz térdhúzásos plank. Vagy amennyi sikerül, amennyi jólesik, nincsenek kötelező ismétlésszámok!

Mik a szabályok?

  • mindenből annyi ismétlést kell végezni, amennyi helyes kivitelezéssel megy. Nem konkrét számokra törekszünk, hanem a mókára és a helyes kivitelezésre
  • mindenből csak annyit és addig, amíg nem fáj semmi
  • figyelembe kell venni a helyes kivitelezésre vonatkozó utasításokat (ITT írtam róla részletesebben)
  • minden nap legyen valami próbálkozás

Szeretnél nyerni esetleg?

Július végére készülök el a “love series” munkanéven futó videócsomaggal, amiben 20 perces videókat kaptok majd, köztük két darab…. á, sosem találjátok ki… najó, talán mégis lehet rá tippetek. Két darab “plank love” videó is lesz köztük.

Szóval ha szeretnétek megnyerni a videócsomagot, akkor kommenteljétek a napi kihívásadagot bemutató poszt alá facebook-on, hogy letudtátok az aznapi penzumot. Ennyi. Nem bonyolult :) Ahány komment, annyi cetli a kalapban a nevetekkel.