Aviva torna - mozgással a női egészségért - Aviva módszer

Aviva módszer

Amíg én nem vagyok elérhető, jó szívvel ajánlom magam helyett Szabó Kittit, aki szintén a kerületben tart tréningeket. Szuperlelkes, önmagát folyamatosan képző oktató, mindenki mázlista, aki nála tanulhat!

.

Szeretnél kisbabát, de már rengeteg orvosnál voltál, millió vérvételt túléltél, és még mindig nem történt semmi?

Szeretnél egészséges hormonrendszert, és ezzel együtt megszabadulni az állandó ingerlékenységtől, hangulatingadozásoktól?

Szeretnéd visszanyerni az irányítást a menstruációd felett?

Szeretnéd, ha a női egészség fogalmát nem csak az internetről ismernéd, hanem a mindennapjaidból ?

Megértem, hogy eleged van az állandó elvárásokból. Megértem, hogy unod, hogy a stressz és rohanó világunk tönkretette az idegeinket és csak egy szörnyű ördögi körbe kerültünk, a stressztől betegebbek vagyunk, a betegségektől pedig csak egyre frusztráltabbak.

A stressz hormonális egyensúlytalanságot okoz, amitől pedig menstruációs gondok ütik fel a fejüket: görcsös menstruáció, hangulatingadozások (és helló, ördögi kör, stressztől görcsök és hangulatingadozás, amitől pedig csökken a teljesítőképesség és csak stresszesebbek leszünk).

Mit szólnál hozzá, ha azt mondanám, megfelelő mozgással hozzásegítheted a hormonjaidat, hogy visszatérjenek a normális kerékvágásba? Ha ettől csökkennének a hangulatingadozások, görcsök és egyéb kellemetlen tünetek?

A megoldás az Aviva módszer!

Az Aviva torna főleg a hasizom alsó szakaszát, a gátizmokat és a farizmokat mozgatja meg és ezzel ér el nagyon pozitív hatást. Tulajdonképpen az egész lényege, hogy az adott területen felpezsdül a vérkeringés (hatására egységnyi idő alatt négy-ötszörös mennyiségű vér áramlik át a szerveken), így a torna idején minden sokkal hatékonyabban üzemel. Ettől sokkal egészségesebben működnek a belső szervek, sőt, a hormonháztartásra is pozitív hatással van. Az erősítő és vérkeringés-fokozó gyakorlatok között enyhe nyújtó gyakorlatok is találhatók, melyek a vérbőséggel együtt, közös erővel, akár a petevezetékek letapadását is oldhatják, éppen ezért sokszor úgy találnak a tornára a nők, hogy alternatív módszereket keresnek a meddőségük kezelésére .


NEKED VALÓ az Aviva módszer, HA:

 • szeretnél megszabadulni a menstruációs görcsöktől
 • babát szeretnél, és tornával fokoznád a termékenységet
 • megszabadulnál a cisztáktól, miómáktól
 • petefészek elzáródással vagy korai petefészek-kimerüléssel küzdesz
 • élveznéd, ha hangulatingadozások nélkül telnének mindennapjaid
 • inszeminációra vagy lombikra készülsz
 • enyhítenéd a változókori tüneteket


NEM NEKED VALÓ az Aviva Módszer, HA:

 • nincs heti 2x 30 perced tornázni
 • várandós vagy (nem tilos a torna, de várandósan nem javasolt belekezdeni)
 • spirált használsz
 • daganatos megbetegedéssel küzdesz
 • endometriózisod van (illetve ebben az esetben is hasznos lehet a torna, de egyénileg kell mérlegelni, hogy lehet-e tornázni)

Amíg én nem vagyok elérhető, jó szívvel ajánlom magam helyett Szabó Kittit, aki szintén a kerületben tart tréningeket. Szuperlelkes, önmagát folyamatosan képző oktató, mindenki mázlista, aki nála tanulhat!


Miért jó, ha elsajátítod az Aviva módszert?

 • enyhülhetnek vagy teljesen elillannak a menstruációs görcsök
 • rendeződik a menstruációs ciklus, csökkennek a PMS tünetei
 • segítheti a ciszták és miómák felszívódását
 • hozzásegíthet a babavállaláshoz
 • ideális kiegészítése az inszeminációra, lombikra való felkészülésnek is
 • segíthet korai petefészek-kimerülés esetén is
 • segíthet rendezni a felborult hormonháztartást
 • könnyíthet a változókor tünetein
 • segíthet a hormonális eredetű súlytöbblettől való megszabadulásban

A módszer a szervezet öngyógyító folyamatait indítja be, ezáltal természetes segítséget nyújt a legtöbb nőgyógyászati vagy hormonális eredetű probléma esetén.


GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mire számíthatok a tanfolyamon?

A tanfolyam elején végigbeszéljük, hogy milyen dolgokra kell figyelni a mindennapokban a női szervezet egészséges működése érdekében (étrend, testtartás, mozgás), illetve az Aviva tornával kapcsolatos tudnivalókat is megbeszéljük, majd pedig végigvesszük a gyakorlatokat, amiket ezután otthon tudtok végezni.

Hogyan működik a privát Aviva óra?

Az egyéni Aviva betanuló alkalomra e-mailben tudsz jelentkezni. Segítség, ha megírod kezdésnek, hogy milyen időpontokban érsz rá (délelőtt, kora délután vagy csak munkaidő után, illetve munkaidő után mi a legkorábbi lehetséges időpont, ami jó lehet. E-mailben egyeztetünk időpontot, a torna elsajátítása nagyjából 2-2,5 órát vesz igénybe egyéni formában.

A helyszínen matrac biztosítva, neked csak kényelmes tornázós ruhát és zoknit kell hoznod (cipő nem szükséges), illetve papírt és tollat, ha szeretnél jegyzetelni. Az egyéni órán végigvesszük, hogy a te helyzetedre vonatkozóan mikre kell figyelned a torna, étkezés és egyéb területeken, majd végigvesszük a gyakorlatokat, amiket ezután otthon tudsz végezni.

A tréning díját a helyszínen készpénzben (pontosan kiszámolt összeg esetén) vagy előre utalással tudod rendezni. A tréning után e-mailes kommunikáció keretében bármikor rendelkezésre állok és a későbbiekben egyéni gyakorlóórára is van lehetőség.

Mit jelent a félprivát tanfolyam?

Ezeken a családias hangulatú tanfolyamokon 2-3 fő vesz részt, helyszíne a 11. kerület, Móricz Zsigmond körtértől 3-4 percre található. A félprivát tanfolyam ára 15.000 Ft/fő.

Mennyi ideig tart a tanfolyam és hány alkalmas?

A gyakorlatokat egy workshop jellegű alkalom folyamán átvesszük, ezután már otthon egyedül is tudsz tornázni, azaz csak egyetlen egyszer kell találkoznunk. Utána természetesen lehetőség van gyakorló órákra, ha szeretnéd, de csak egyéni formában, csoportos gyakorló órákat jelenleg nem tartok.

A tanfolyam ideje egyéni formában nagyjából 2-2,5 órát vesz igénybe, a félprivát tanfolyam többnyire 2,5-3 órás,  a csoportos alkalom esetén létszámtól függőn 3-4 órás időtartammal érdemes számolni.

Tehát egyszer 2,5-4 órás időtartammal kell számolni, csoportlétszámtól függően.

Hogyan tudok jelentkezni a tanfolyamra?

Egyéni és csoportos Aviva tanfolyamra egyaránt az aviva (kukac) matenoemi.hu címre küldött e-mailben tudsz.

Mennyi idő után számíthatok válaszra, ha e-mailt írok?

1-2 munkanapon belül válaszolok minden üzenetre (kivéve, ha szabadságon vagyok, de akkor ezt jelzem out of office üzenetben), érkezési sorrendben válaszolok az üzenetekre, úgyhogy ilyen időintervallumon belül nem kell újraküldened az üzenetet, amíg nem válaszolok. Ha 3-4 napig síri csönd és hullaszag, akkor valószínűleg az éter benyelte az üzenetet, akkor zaklass újra, de ha rajtam múlik, 1-2 munkanapon belül mindig válaszolok (nem ígérek azonnali választ, mivel reggeltől estig óráim vannak, ezért nem ülök a gépnél folyamatosan).

Milyen ruhát hozzak?

Kényelmes tornázós ruhára van csak szükség, cipőt nem kell hozni, a zokni viszont jól jön, mivel a gyakorlatok egy része kényelmetlen mezítláb. Hűvösebb időszakban érdemes egy extra pulcsival is készülni, mert az elején, amíg beszélek, nem biztos, hogy elég meleg az edzős ruha.

Hacsak nem ragaszkodsz a saját matracodhoz, akkor nem szükséges hoznod, a tanfolyami helyszínen is vannak matracok.

A tanfolyam időpontjában épp menstruálni fogok, jöhetek azért?

Menstruáció idején is lehet tornázni, de azokat a napokat érdemes kihagyni, amikor erős a vérzés, mivel a tornával alhasi vérbőséget idézünk elő, ezért felerősítheti a vérzést. A gyengébb napokon nyugodtan lehet tornázni (ez egyéni, hogy ki élvezi közben és ki nem). A betanító tanfolyamon még ennyire sem problémás, ugyanis nem szünet nélkül végezzük a gyakorlatokat, meg-megállunk a magyarázások miatt, így általában nem szokott problémát jelenteni még az intenzívebb napokon sem. Szerintem nyugodtan lehet tornázni ilyenkor is, de ez teljesen egyéni, hogy kinek mennyire kényelmes. Velem többször előfordult már, hogy a tanfolyam idején menstruáltam – zseniális szervezési képességeimnek köszönhetően a legerősebb napokon – és nem okozott különösebb problémát, pedig én intenzívebben végzem a gyakorlatokat, mint nektek kell majd, hogy rendesen látszódjon minden mozdulat.

Másnál már elvégeztem az alaptanfolyamot, jöhetek így is egyéni gyakorló órára?

Egyéni gyakorló órára ebben az esetben is van lehetőség, előre egyeztetett időpontban átvesszük a gyakorlatokat (az egyéni gyakorlóóra ára 7.000 Ft/60 perc függetlenül attól, hogy nálam vagy másnál végezted a tanfolyamot).

Mikor és hol tartasz gyakorló órákat?

Jelenleg csak egyéni formában elérhető a gyakorló óra (a 11. kerületben), csoportos gyakorlóórát nem tartok. De barátnővel összefogva is jöhettek közösen, mindegy, hogy 1 vagy 2 fő vesz részt, 7.000 Ft, tehát ha ketten jöttök, feleannyiba kerül.

 

Mennyibe kerül a tréning?

 • egyéni óra: 23.000 Ft
 • félprivát (2-3 fős) tréning: 15.000 Ft/fő
 • csoportos óra: 12.000 Ft/fő
 • egyéni gyakorló óra: 7.000 Ft/60 perc (jöhetsz akkor is, ha nálam végeztél és akkor is, ha másnál)
 • a csoportos tréningek helyszíne: 11. kerület

Amennyiben egy csoport összeszerveződik, szívesen tartok tanfolyamot (Budapest területén bárhol, minimum 4 fő esetén – 11. kerületi helyszínen 3 főtől), de általam szervezett tanfolyam bizonytalan ideig nem várható.


MIT TARTALMAZ A TRÉNING?

 • 2,5-4 óra figyelmet
 • az Egyszerű Módszer 18 alapgyakorlatát
 • elméleti tudnivalókat, amikkel feltétlenül tisztában kell lenned, ha szeretnél hosszú távon egészséges lenni (helyes testtartás, életmódtippek, étrendi ajánlás, illetve ajánlott és kerülendő sportok kivesézése, stb.)
 • otthon végezhető gyakorlatokat, amik segítségével már heti 2-3x 30 percben is megváltoztathatod az egészségi állapotodat
 • egyéni egészségügyi állapotodnak megfelelő javaslatokat a módszer gyakorlataira fókuszálva

 

JELENTKEZZ MOST!

A tréning egyéni és csoportos formában is elsajátítható – jelentkezz egyéni órára, ha időhiányban szenvedsz, félprivátra, ha mondjuk kettesben jönnél a barátnőddel és csoportosra, ha szívesen találkoznál hasonló helyzetben lévőkkel.

JELENTKEZZ BÁTRAN, EGYEZTESSÜNK IDŐPONTOT!